Glodalice za bebe

Kategorija Glodalice za bebe u našoj veb prodavnici nudi širok izbor proizvoda dizajniranih da pruže olakšanje bebama tokom perioda nicanja zuba. Glodalice su izrađene od bezbednih, netoksičnih materijala, pogodnih za osetljive desni i rastuće zubiće beba. Nudimo različite oblike i boje, koje pomažu u razvoju motoričkih veština i percepcije kod beba. Svaki proizvod je pažljivo odabran da obezbedi maksimalnu sigurnost i udobnost za Vašu bebu. Naše glodalice su lako održive i mogu se sterilizovati, što osigurava higijenu i zdravlje Vaše bebe. Pored toga, imamo i modele sa dodacima koji stimulišu čulo vida i sluha, čineći ih ne samo korisnim, već i zabavnim za Vašeg mališana.

PROČITAJ VIŠE


Glodalice za Bebe – Sve Šta Treba Da Znate

Period nicanja zuba kod beba izuzetno je težak kako za samo dete, tako i za roditelje. Bebu muči svrab i bol u desnima, postaje razdražljiva, plačljiva, ponekad ima problema sa spavanjem i hranom. Da bi olakšali bebi ovaj neizbežan period odrastanja i sebi umanjili stres, glodalice za bebe predstavljaju odlično sredstvo.

Zašto su glodalice važne?

 • Smirivanje svraba i boli u desnima: Nicanje zuba često je praćeno neprijatnim svrabom i bolom u desnima. Glodalice svojim specijalno dizajniranim površinama omogućavaju bebi da žvaće i grize, pružajući olakšanje i smanjenje neprijatne senzacije.
 • Stimulacija razvoja desni i zuba: Žvakanja i grizenje jača desni i pomaže u bržem i lakšem nicanju zuba.
 • Razvoj motoričkih veština: Glodalice sa zanimljivim oblicima, bojama i zvucima stimulišu bebe da ih hvataju, čime razvijaju koordinaciju ruku i očiju, kao i finu motoriku.
 • Otkrivanje sveta čulima: Različite teksture i zvukovi glodalica pružaju bebi senzorna iskustva, doprinoseći njegovom razvoju.

Vrste glodalica za bebe

Postoje različite vrste glodalica, a neke od najpopularnijih su:

 • Silikonske glodalice: Omiljene zbog svoje mekoće i savitljivosti – idealne za osetljive bebine desni. Lako se čiste i mogu se stavljati i u frižider, pružajući dodatno rashlađujuće dejstvo.
 • Vodene glodalice: Punjene su sterilizovanom vodom i uglavnom se preporučuju za hlađenje. Rashlađene glodalice pružaju prijatan osećaj i dodatno ublažavaju bol.
 • Drvene glodalice: Tradicionalne glodalice od prirodnog, neobrađenog drveta. Važno je osigurati se da su drvene glodalice glatke i bez opasnosti od cepanja, kako bi se izbegle potencijalne povrede.
 • Glodalice od tkanine: Mekane i praktične, često sa različitim šuštavim i zvečećim dodacima koji privlače bebinu pažnju. Mogu se prati u mašini.
 • Grijači-glodalice: Određeni modeli uključuju i element grejanja, pružajući dodatnu dozu komforta i opuštanja za bebu.

Na šta obratiti pažnju prilikom izbora glodalice?

 • Bezbednost: Uvek birajte glodalice od bezbednih, neotrovnih materijala, bez sitnih delova koji beba može progutati. Obavezno proverite da li imaju odgovarajuće oznake (BPA-free, bez ftalata).
 • Veličina i oblik: Glodalica treba da bude prilagođena bebinim šačicama, dovoljno mala da je može čvrsto uhvatiti, a dovoljno velika da se ne uguši. Izaberite glodalice sa zanimljivim površinama i oblicima koji će privući bebinu pažnju.
 • Praktičnost čišćenja: Bebe stavljaju sve u usta, stoga je od ključne važnosti da glodalice budu lake za čišćenje i održavanje higijene. Većina glodalica može da se steriliše ili pere u mašini za sudove.

Dodatni saveti

 • Glodalica se nikada ne vezuje oko bebinog vrata zbog rizika od gušenja.
 • Redovno proveravajte glodalicu na tragove habanja ili oštećenja. Ukoliko postoji opasnost od cepanja ili pucanja, odmah je zamenite novom.

Nicanje zuba je prirodan proces koji ne može zaobići nijedna beba. Glodalice mogu u velikoj meri ublažiti neprijatnosti u ovom periodu, ali ne zaboravite i na vašu toplu podršku i zagrljaj – to je često najbolji lek za bebine tegobe.

Najčešće Postavljana Pitanja o Glodalicama Za Bebe

Od kojih materijala su napravljene glodalice za bebe?

Glodalice su uglavnom napravljene od bezbednih, netoksičnih materijala kao što su silikon, guma, ili BPA-free plastika, koji su sigurni za bebinu upotrebu.

Da li su glodalice za bebe sigurne za upotrebu?

Da, glodalice su dizajnirane sa fokusom na sigurnost, bez malih delova koji bi mogli izazvati gušenje. Međutim, preporučuje se nadzor odraslih tokom upotrebe.

Kako se čiste i održavaju glodalice za bebe?

Glodalice se obično mogu prati u mašini za sudove ili sterilizovati u ključaloj vodi, što ih čini lako održivim i higijenskim.

Da li glodalice pomažu u razvoju bebe?

Da, glodalice mogu pomoći u razvoju motoričkih veština i koordinacije oči-ruku, kao i u olakšavanju nelagodnosti prilikom nicanja zuba.

Kako odabrati pravu glodalicu za moju bebu?

Izaberite glodalicu koja je odgovarajuće veličine za bebina usta i lako je za držanje. Takođe, razmislite o različitim teksturama i oblicima koji mogu pružiti dodatnu stimulaciju.

Mogu li glodalice biti opasne?

Kao i kod bilo kojeg proizvoda za bebe, postoji rizik ako se ne koriste pravilno. Uvek pratite preporuke proizvođača i ne ostavljajte bebu bez nadzora sa glodalicom.

U kojim situacijama su glodalice posebno korisne?

Glodalice su posebno korisne tokom perioda nicanja zuba, kada bebe često osećaju nelagodnost i potrebu da nešto grizu ili žvaću.

NAJPOPULARNIJE

BRENDOVI KOLICA
BBO Kolica
Bebetto Kolica
Chicco Kolica
Chipolino Kolica
Cosatto Kolica
Kinderkraft Kolica
Peg Perego Kolica
Puerri Kolica
Zatvori
Kategorije proizvoda
Brendovi
Filtriraj po ceni