Varalice za bebe

U našoj ponudi pronađite širok izbor varalica za bebe, pažljivo odabranih da osiguraju udobnost i sigurnost vaših najmlađih. Naše varalice za bebe su napravljene od visokokvalitetnih materijala, bezbedne su za upotrebu i dizajnirane da zadovolje potrebe i najosetljivijih beba. Nudimo različite oblike i veličine, prilagođene razvojnim fazama vaše bebe, sa šarmantnim i veselim dizajnom. Osim toga, naše varalice su lako održive i izdržljive, garantujući dugotrajnu upotrebu. Pobrinuli smo se da svaka varalica bude testirana i sertifikovana, obezbeđujući maksimalnu sigurnost i komfor za vašu bebu. Odaberite idealnu varalicu koja će umiriti vašu bebu i pružiti joj osećaj sigurnosti i topline.

PROČITAJ VIŠE


Kompletni Vodič za Izbor Varalica za Bebe

Izbor prave varalice za vašu bebu je bitan korak u roditeljstvu. Ovaj vodič će vam olakšati da razumete različite tipove varalica i njihove karakteristike, kako biste napravili najbolji izbor za vašeg mališana.

Vrste Varalica

 • Standardne varalice: Dizajnirane za opštu upotrebu, često dolaze s ortodontskim oblikom koji podržava pravilan razvoj usta i zuba.
 • Silikonske varalice: Fleksibilne i lako se čiste, idealne za većinu beba, posebno za one koji tek počinju da koriste varalicu.
 • Latex varalice: Mekše od silikonskih, pogodne za bebe koje su već navikle na varalicu.
 • Varalice sa drškom: Omogućavaju lakše držanje i manipulaciju, pogodne za starije bebe koje mogu same da drže varalicu.

Ključne Karakteristike

 • Materijal i Higijena: Sigurnost materijala je od suštinskog značaja. Varalice treba redovno čistiti i sterilisati.
 • Udobnost i Dizajn: Dizajn varalice treba da odgovara anatomiji usta vaše bebe, pružajući udobnost i izbegavajući iritaciju.
 • Veličina i Oblik: Odaberite veličinu i oblik varalice prema uzrastu i razvoju vašeg deteta.

Saveti za Odabir Prave Varalice

 • Starosna Grupa: Odaberite varalicu koja odgovara starosti vaše bebe.
 • Probajte Više Modela: Nekada je potrebno isprobati nekoliko različitih modela pre nego što pronađete onaj koji vaša beba prihvata.
 • Bezbednost: Uverite se da varalica nema male delove koji se mogu odvojiti i predstavljaju rizik od gušenja.
 • Recenzije i Preporuke: Posavetujte se sa pedijatrima ili pročitajte recenzije drugih roditelja.

Zaključak

Pravilan izbor varalice može imati značajan uticaj na udobnost i razvoj vaše bebe. Uz prave informacije i pažljiv izbor, možete pronaći varalicu koja će najbolje odgovarati potrebama vašeg deteta.

Najčešće Postavljana Pitanja o Varalicama za Bebe

Šta su varalice za bebe?

Varalice za bebe su proizvodi dizajnirani da umire bebe sisanjem. One mogu pomoći u umirivanju vaše bebe, naročito u vreme spavanja ili kada su uznemirene.

Kada bih trebalo da počnem da koristim varalicu za moju bebu?

Varalice se obično preporučuju za upotrebu nakon što se uspostavi redovno dojenje, što je obično nakon prvih nekoliko nedelja života bebe.

Koji materijal varalice je najbolji?

Varalice su obično napravljene od silikona ili lateksa. Silikonske varalice su dugotrajnije i lakše se čiste, dok su lateks varalice mekše i prirodnije na dodir.

Kako odabrati pravu veličinu varalice?

Veliki broj varalica je kategorizovan po starosnoj grupi. Važno je odabrati veličinu koja odgovara uzrastu vaše bebe kako bi se osigurala sigurnost i udobnost.

Koliko često treba čistiti varalicu?

Varalice treba redovno čistiti i sterilisati. Preporučuje se čišćenje varalice nakon svake upotrebe i sterilizacija najmanje jednom dnevno.

Kada bi trebalo prestati sa korišćenjem varalice?

Preporučuje se da se upotreba varalice postepeno smanjuje nakon što beba napuni 12 meseci, sa ciljem potpunog prestanka korišćenja do 2-3 godine starosti.

Da li varalice mogu uticati na razvoj zuba i vilice?

Dugotrajna upotreba varalice može uticati na razvoj zuba i vilice. Preporučuje se korišćenje ortodontskih varalica koje su dizajnirane da smanje ovaj rizik.

Kako izabrati varalicu za moju bebu?

Pri izboru varalice, razmotrite materijal, veličinu, oblik i dizajn koji odgovara potrebama i starosnoj grupi vaše bebe. Takođe, posavetujte se sa pedijatrom za dodatne smernice.

NAJPOPULARNIJE

BRENDOVI KOLICA
BBO Kolica
Bebetto Kolica
Chicco Kolica
Chipolino Kolica
Cosatto Kolica
Kinderkraft Kolica
Peg Perego Kolica
Puerri Kolica
Zatvori
Kategorije proizvoda
Brendovi
Filtriraj po ceni