Kadice za bebe

Kadice za bebe u našoj veb prodavnici su pažljivo odabrane i dizajnirane da kupanje vašeg mališana učine bezbednim, udobnim i zabavnim. Naše kadice su kreirane s misijom o sigurnosti i praktičnosti, nudeći meke ivice i obline koje štite vašu bebu od povreda. Posebno izdvajamo modele sa antikliznim podlogama koje garantuju stabilnost i mir tokom kupanja. U našoj ponudi naći ćete raznovrsne veličine i oblike, uključujući i kompaktne kadice idealne za putovanja i male prostore. Izaberite kadice sa ugrađenim termometrima za precizno merenje temperature vode i praktičnim odvodima za brzo ispuštanje vode. Pružite svom detetu sigurnost i uživanje u vodi od prvih dana, birajući iz naše premium selekcije kadica za bebe.

PROČITAJ VIŠE


Kadice za bebe – vodič za kupovinu

Kupanje bebe je važan deo nege i higijene, ali i prilika za zabavu i povezivanje sa detetom. Međutim, mnogi roditelji se pitaju kako da odaberu pravu kadicu za bebe, koja će im olakšati ovaj proces i učiniti ga bezbednim i prijatnim. U ovom tekstu ćemo pokušati da odgovorimo na neka od najčešćih pitanja o kadicama za bebe i da vam damo neke smernice za kupovinu.

Zašto je potrebna kadica za kupanje bebe?

Kadica za kupanje bebe je posebno dizajnirana posuda koja omogućava da se beba kupa u udobnom i sigurnom položaju. Kadica za bebe ima više prednosti u odnosu na običnu kadu ili lavabo, kao što su:

 • Prilagođena je veličini i obliku bebinog tela, pa joj pruža dobru podršku i sprečava klizanje i potonuće.
 • Omogućava da se beba kupa u optimalnoj količini i temperaturi vode, koja ne treba da prelazi 37°C i da bude dublja od 10 cm.
 • Olakšava roditeljima da drže bebu jednom rukom, a drugom je peru i ispiraju, bez naprezanja leđa i vrata.
 • Uštedi vodu i energiju, jer se troši manje vode nego za punjenje cele kade, a i brže se zagreje.
 • Nudi mogućnost da se beba kupa bilo gde u kući, na primer u dnevnoj sobi ili spavaćoj sobi, gde je toplo i mirno.
 • Čini kupanje zabavnijim i interaktivnijim, jer se može dodati raznih igračaka, sunđera, pena i drugih elemenata koji će privući bebinu pažnju i podstaći njen razvoj.

Vrste kadica za bebe

Postoji mnogo različitih vrsta kadica za bebe, koje se razlikuju po materijalu, obliku, veličini, boji, dodacima i funkcijama. Neki od najpopularnijih tipova kadica za bebe su:

 • Anatomske kadice – Ove kadice imaju poseban oblik koji prati konture bebinog tela i ima ispupčenja i udubljenja na mestima gde treba da se osloni glava, leđa, ruke i noge. Ove kadice pružaju dobru stabilnost i udobnost bebi, ali mogu biti nepraktične za čišćenje i skladištenje.
 • Sklopive kadice – Ove kadice se mogu sklopiti i rasklopiti po potrebi, pa zauzimaju malo prostora kada se ne koriste. Obično su napravljene od fleksibilnog i otpornog materijala, kao što je plastika ili silikon. Ove kadice su pogodne za putovanja i male stanove, ali mogu biti manje stabilne i čvrste od drugih kadica.
 • Naduvavajuće kadice – Ove kadice se naduvavaju vazduhom i imaju mekanu i nežnu površinu. Ove kadice su veoma lagane i prenosive, pa se mogu koristiti i u bazenu ili na plaži. Međutim, ove kadice mogu biti podložne probijanju i curenju, pa treba biti oprezan pri korišćenju i održavanju.
 • Kadice sa naslonom – Ove kadice imaju integrisan ili odvojiv naslon koji podržava bebinu glavu i vrat. Ove kadice su pogodne za novorođenčad i malu decu koja još ne mogu da sede samostalno. Naslon može biti napravljen od različitih materijala, kao što su sunđer, tkanina, mrežica ili plastika.
 • Kadice sa postoljem – Ove kadice imaju posebno postolje koje podiže kadicu na određenu visinu i olakšava roditeljima da dođu do bebe. Postolje može biti fiksno ili podesivo, sa ili bez točkića. Ove kadice su veoma praktične i ergonomske, ali i skuplje i teže od drugih kadica.
 • Kadice sa dodatnim funkcijama – Ove kadice imaju razne dodatne funkcije koje poboljšavaju iskustvo kupanja, kao što su termometar, tuš, odvod, muzika, svetla, masaža i slično. Ove kadice su veoma atraktivne i zabavne, ali i zahtevnije za korišćenje i održavanje.

Koju kadicu izabrati?

Izbor kadice za bebe zavisi od više faktora, kao što su uzrast i veličina bebe, prostor i budžet koji imate, vaše potrebe i preferencije. Nema univerzalnog odgovora na ovo pitanje, ali evo nekih saveta koji vam mogu pomoći da donesete odluku:

 • Razmislite o tome koliko često i gde ćete kupati bebu. Ako ćete to raditi svakodnevno i u istoj prostoriji, možda vam je potrebna kvalitetna i stabilna kadica koja će trajati dugo. Ako ćete to raditi povremeno i na različitim mestima, možda vam je potrebna lagana i prenosiva kadica koja se lako sklapa i rasklapa.
 • Razmislite o tome koliko je beba velika i teška. Ako je beba mala i lagana, možda vam je potrebna kadica sa naslonom koja će joj pružiti dobru podršku i sigurnost. Ako je beba veća i teža, možda vam je potrebna kadica sa većim kapacitetom i dubinom koja će joj omogućiti veću slobodu kretanja i igre.
 • Razmislite o tome šta vam je važno i šta vam se sviđa. Ako vam je važna funkcionalnost i jednostavnost, možda vam je potrebna kadica bez mnogo dodataka i detalja koja se lako koristi i čisti. Ako vam je važna estetika i zabava, možda vam je potrebna kadica sa raznim bojama, oblicima, zvucima i svetlima koja će privući bebinu pažnju i podstaći njen razvoj.

Najbolje kadice za bebe

Na tržištu postoji veliki izbor kadica za bebe, pa je teško izdvojiti najbolje. Međutim, evo nekih modela koji su dobili dobre ocene i preporuke od strane roditelja i stručnjaka:

 • Chicco kadica Cuddle & Bubble – Ovo je kadica sa postoljem i ima dodatnu praktičnu policu za odlaganje stvari. Kadica ima podešavanje visine u tri nivoa i monogobrojne dodatke.
 • Aquascale digitalna vaga i kadica – Ova kadica je multifunkcionalna i inovativna, jer ima ugrađenu digitalnu vagu koja meri težinu bebe i pokazuje promene u rastu. Takođe ima i termometar koji meri temperaturu vode i vazduha. Kadica je anatomski oblikovana i ima naslon koji se može pomerati. Može se koristiti od rođenja do dve godine starosti.
 • BBO sklopiva kadica – Ova kadica je sklopiva i predviđena je za decu straosti do 6 meseci. Poseduje toplotni indikator i neklizajuće sklopive nogare.

Ovo su samo neki od primera kadica za bebe koje možete naći na tržištu. Naravno, postoje i mnoge druge opcije koje možete istražiti i uporediti. Važno je da izaberete kadicu koja vam odgovara po veličini, kvalitetu, ceni i funkcionalnosti, ali i koja će bebi pružiti bezbedno i prijatno kupanje.

Kako održavati kadicu za bebe?

Kadica za bebe je predmet koji se često koristi i koji je u direktnom kontaktu sa bebinom kožom i sluzokožom. Zato je veoma važno da se kadicu redovno i pravilno čisti i dezinfikuje, kako bi se sprečilo širenje bakterija, gljivica i drugih mikroorganizama koji mogu izazvati infekcije, iritacije i alergije.

Evo nekih saveta kako da održavate kadicu za bebe:

 • Posle svakog kupanja, ispraznite kadicu i isperite je čistom vodom. Obrišite je mekom krpom ili peškirom i ostavite je da se osuši na vazduhu. Ako je moguće, držite je na suvom i prozračnom mestu, daleko od vlage i prašine.
 • Jednom nedeljno, operite kadicu blagim deterdžentom ili sapunom i toplom vodom. Izbegavajte jake hemikalije, abrazivne sunđere i četke koje mogu oštetiti površinu kadice i ostaviti tragove. Isperite kadicu dobro i osušite je kao i posle svakog kupanja.
 • Jednom mesečno, dezinfikujte kadicu nekim prirodnim ili neagresivnim sredstvom, kao što je sirće, limun, soda bikarbona ili hidrogen peroksid. Nanesite sredstvo na kadicu i ostavite ga da deluje neko vreme, a zatim isperite kadicu i osušite je. Ne koristite varikinu, alkohol, amonijak ili druge jake supstance koje mogu biti toksične za bebu.
 • Proveravajte stanje kadice redovno i zamenite je ako primetite da je oštećena, napukla, izgrebana, promenila boju ili miris. Takođe, zamenite kadicu ako je beba prerasla ili ako želite da promenite tip ili model kadice.

Održavanjem kadicu za bebe čistom i bezbednom, obezbeđujete bebi zdravo i prijatno kupanje.

NAJPOPULARNIJE

BRENDOVI KOLICA
BBO Kolica
Bebetto Kolica
Chicco Kolica
Chipolino Kolica
Cosatto Kolica
Kinderkraft Kolica
Peg Perego Kolica
Puerri Kolica
Zatvori
Kategorije proizvoda
Brendovi
Filtriraj po ceni