Najbolje pelene za bebe

Kako odabrati najbolje pelene za bebe?

Odabir pravih pelena za vašu bebu može biti izazovan zadatak. Srećom, postoji širok izbor pelena na tržištu koje pružaju udobnost, zaštitu i suvoću za vašu malenu. U ovom članku saznajte koje su najbolje pelene za bebe i šta ih čini posebnima.

Vrste pelena:

 • Pelene za novorođenče su posebno dizajnirane kako bi pružile udobnost i zaštitu bebi u prvom mesecima.
 • Najkvalitetnije pelene na tržištu obezbeđuju dugotrajnu suvoću i udobnost za vašu bebu.
 • Pelene za osetljivu kožu bebe pružaju zaštitu i minimalizuju iritaciju na koži.
 • Pelene bez mirisa su odličan izbor za bebu i ne iritiraju njen nosić.
 • Pelene od prirodnih materijala su nežne prema koži bebe, a ne sadrže alergene.

Pelene za novorođenče

Važno je da roditelji odaberu prave pelene za svoje novorođenče kako bi mu pružili udobnost i zaštitu tokom prvih meseci života. Pronalaženje idealnih pelena za bebe može biti izazovno, ali uz nekoliko saveta, ova misija postaje lakša.

 1. Pronađite pelene prilagođene veličini vašeg novorođenčeta: Novorođenčad ima jedinstvene potrebe i veličinu, pa je važno da odaberete pelene koje su prilagođene njihovim dimenzijama. Pelene za novorođenče često dolaze u veličinama od 1-3 kg ili 2-5 kg, tako da se pobrinite da ih pravilno procenite pre nego što napravite izbor.
 2. Preferirajte pelene sa indikatorom vlažnosti: Pelene sa indikatorom vlažnosti su korisne jer roditeljima omogućavaju da lako vide kada je vreme za promenu pelene. Indikator menja boju kada je pelena mokra, pružajući tako signal da je vreme za presvlačenje.
 3. Tražite pelene sa mekanom i zaštitnom unutrašnjošću: Novorođenčad ima osetljivu kožu, pa je važno odabrati pelene sa mekanom i zaštitnom unutrašnjošću. Ova vrsta pelena pruža udobnost i sprečava iritaciju kože.
 4. Proveravajte apsorpciju pelena: Apsorpcija je ključna karakteristika pelena. Tražite pelene koje obezbeđuju visoku apsorpciju tečnosti kako bi beba ostala suva i udobna. Takođe, pelene sa brzim upijanjem smanjuju rizik od curenja i osiguravaju minimalnu nelagodnost za bebu.

Evo jednostavne tabele koja vam može pomoći pri odabiru pelena za novorođenče:

Marka pelenaVeličinaIndikator vlažnostiMekoćaApsorpcija
Marka X1-3 kgDa★ ★ ★ ★ ☆★ ★ ★ ★ ★
Marka Y2-5 kgDa★ ★ ★ ★ ★★ ★ ★ ★ ★
Marka Z1-3 kgDa★ ★ ★ ☆ ☆★ ★ ★ ★ ☆

Najkvalitetnije pelene na tržištu

Ako tražite najkvalitetnije pelene za svoju bebu, imate sreće! U nastavku ćemo vam pružiti pregled nekoliko najkvalitetnijih pelena dostupnih na tržištu. Ove pelene su posebno dizajnirane da pruže dugotrajnu suvoću i udobnost vašoj bebi, dok istovremeno pružaju zaštitu od procurivanja.

Pampers Premium Care

Pampers Premium Care pelene su vrhunski izbor za mnoge roditelje. Izrađene od najfinijih materijala, ove pelene obezbeđuju optimalnu suvoću i održavaju bebine kožu mekom i zaštićenom. Sistem pokretanja vašem mališanu omogućava da se slobodno kreće, dok mrežica za apsorpciju brzo upija vlagu i sprečava procurivanje.

Najbolje pelene za bebe 1

PORUČI NA SHOPPSTER.RS

EvyBaby

EvyBaby pelene su visoko cenjen brend na tržištu dečije opreme, poznat po svojoj posvećenosti kvalitetu i udobnosti za najmlađe. Ove pelene su dizajnirane tako da pružaju maksimalnu zaštitu i suvoću, zahvaljujući super upijajućem jezgru koje efikasno zadržava vlagu. EvyBaby pelene karakteriše i njihova mekoća, što osigurava da koža bebe ostane suva i zdrava, čime se smanjuje rizik od iritacija i osipa. Pored standardnih pelena, EvyBaby nudi i liniju pelena za jednokratnu upotrebu koje su praktične za roditelje u pokretu. Takođe, ovaj brend stavlja akcenat na ekološku održivost, koristeći materijale koji su manje štetni za okolinu. U celini, EvyBaby pelene su izbor mnogih roditelja koji traže pouzdanost i sigurnost za svoje bebe.

PORUČI NA SHOPPSTER.RS

Lody Baby

Lody Baby pelene su prepoznatljive po svojoj visokoj sposobnosti apsorpcije i dugotrajnoj suvoći koje pružaju bebinom osetljivom tenu. Dizajnirane su sa naprednom tehnologijom koja omogućava ravnomerno raspoređivanje vlage, čime se izbegava stvaranje grudvica i omogućava bebi da se oseća udobno i suvo. Posebna pažnja posvećena je izradi elastičnih traka koje ne samo da omogućavaju savršeno pristajanje pelene, već i sprečavaju curenje, čineći ih idealnim izborom za aktivne bebe. Lody Baby pelene su takođe poznate po svojim hipoalergenim svojstvima, što smanjuje rizik od alergijskih reakcija i iritacija kože. Ovaj brend nudi različite veličine i vrste pelena kako bi se prilagodili različitim potrebama i uzrastima, što roditeljima olakšava odabir pravog proizvoda za svoje dete. Lody Baby se trudi da kombinuje udobnost, zaštitu i kvalitet, čineći ih popularnim izborom među roditeljima koji traže najbolje za svoje mališane.

PORUČI NA SHOPPSTER.RS

Zapamtite, kvalitetne pelene su ključne za udobnost i sreću vaše bebe. Uz ove najkvalitetnije pelene na tržištu, možete biti sigurni da ćete pružiti najbolju negu svojoj malenoj ljubavi.

Pelene za osetljivu kožu bebe

Ako imate bebu sa osetljivom kožom, odabir pravih pelena može biti od vitalnog značaja. Pelene za osetljivu kožu bebe dizajnirane su tako da pruže maksimalnu zaštitu i minimalizuju iritaciju kože. Ove pelene su izrađene od posebno nežnih materijala koji omogućavaju koži da diše i sprečavaju nastanak osipa i crvenila.

Prilikom odabira pelena za bebu sa osetljivom kožom, obratite pažnju na sledeće karakteristike:

 1. Hipoalergene: Pelene koje su hipoalergene ne sadrže veštačke boje, mirise ili sastojke koji mogu izazvati reakciju kod osetljive kože bebe. Ove pelene su posebno dizajnirane da minimizuju alergijske reakcije i iritaciju.
 2. Ekstra mekoća: Materijali od kojih su napravljene pelene za osetljivu kožu su posebno mekani kako bi sprečili trljanje i iritaciju kože bebe. Ovi materijali su često prirodni, kao što su organski pamuk ili bambus vlakna.
 3. Dodatna upijajuća moć: Pelene za osetljivu kožu bebe često imaju veću upijajuću moć kako bi se izbeglo zadržavanje vlage na koži. To pomaže u održavanju kože suvom i sprečava nastanak iritacija.

Pelene bez mirisa

Prednosti korišćenja pelena bez mirisa su neosporne. Ove pelene pružaju udobnost i zaštitu bebi, a istovremeno ne iritiraju njen nosić. Bez mirisa znači da su mirisne supstance ili parfemi eliminisani iz sastava pelena, smanjujući potencijalnu iritaciju kože.

Odabir pelena bez mirisa posebno je važan za bebe sa osetljivom kožom ili kože sklone iritaciji. Pelene bez mirisa obezbeđuju nežnost i sigurnost, čineći svakodnevnu upotrebu pelena prijatnijom za bebu.

Preporučujemo sledeće pelene bez mirisa koje su se pokazale kao odličan izbor:

PelenePrednostiGde kupiti?
1. Pampers Pure– Bez parabena i parfema
– Koža diše zahvaljujući mikroporama
– Hipoalergene i dermatološki testirane

PORUČI NA SHOPPSTER.RS

2. BeSuper ECO Bamboo– Nežna bambusova vlakna za osetljivu kožu
– Kvalitetna viskoza i Total Chlorine Free pulpa
– Smanjen rizik od ojeda i iritacije

PORUČI NA SHOPPSTER.RS

3. Kit&Kin– Biorazgradivi materijali biljnog porekla
– Ne sadrže hemikalije
– Eco friendly

PORUČI NA SHOPPSTER.RS

Ove pelene pružaju sigurnost, udobnost i suvoću, dok istovremeno ne iritiraju bebin nosić. Odabirom pelena bez mirisa, roditelji mogu biti sigurni da pružaju najbolju negu i zaštitu svojoj bebi.

Pelene od prirodnih materijala

Ako tražite pelenice koje su nežne prema koži vaše bebe i izrađene od prirodnih materijala, imamo odlične preporuke za vas. Pelene od prirodnih materijala su odličan izbor za roditelje koji žele da pruže najbolju moguću negu i zaštitu svojoj bebi.

Ove pelene su izrađene od prirodnih materijala bez alergena kao što su organski pamuk, bambus ili kašmir. Oni su mekani, prozračni i nežni prema bebinom telu, minimizirajući rizik od iritacije i osipa. Osim što su prijatne za kožu, pelene od prirodnih materijala su i ekološki prihvatljive opcije, smanjujući uticaj na životnu sredinu.

Evo nekoliko razloga zašto biste trebali razmotriti pelene od prirodnih materijala za svoju bebu:

 1. Prirodni sastojci: Pelene od prirodnih materijala su napravljene od prirodnih vlakana, bez upotrebe veštačkih ili hemijskih materijala. To znači da su bezbedne za bebinu kožu i manje su verovatno da izazivaju alergijske reakcije.
 2. Mekanost i udobnost: Materijali poput organskog pamuka ili bambusa su mekani i nežni prema bebi, pružajući joj udobnost tokom celog dana. Oni su prozračni i pomažu u održavanju suve kože bebe.
 3. Eko-friendly opcija: Korišćenje pelena od prirodnih materijala je odličan način da doprinesete očuvanju životne sredine. Ekološki materijali kao što su organski pamuk i bambus su biorazgradivi i imaju manji uticaj na planetu.

Odaberite pelene od prirodnih materijala kako biste pružili najbolju moguću negu i udobnost svojoj bebi, istovremeno brinući o zaštiti životne sredine.

Pelene sa visokom apsorpcijom

Kada je u pitanju odabir pelena za bebu, jedan od ključnih faktora je visoka apsorpcija. Pelene sa visokom apsorpcijom proaktivno sprečavaju procurivanje i obezbeđuju suvoću bebine kože, što je od izuzetnog značaja za udobnost i zaštitu vaše bebe.

Izbor pelena sa visokom apsorpcijom pruža više od samo suvosti. Ove pelene obezbeđuju dugotrajnu zaštitu od vlage, čime se minimizuje rizik od iritacije i osipa na bebinom nežnom kožnom području.

Visoka apsorpcija se postiže zahvaljujući inovativnim tehnologijama i materijalima koji imaju sposobnost zadržavanja velike količine tečnosti. Ove pelene često imaju slojevitu strukturu koja omogućava brzo upijanje i ravnomernu raspodelu vlage, sprečavajući da se bebi osećaj vlage zadržava.

Za dodatni osećaj suvoće i udobnosti, mnoge pelene sa visokom apsorpcijom takođe imaju posebne površine koje brzo prenose vlagu sa kože bebe, čime se održava suva i zaštićena koža.

Prednosti pelena sa visokom apsorpcijom:

 • Sprečavaju procurivanje
 • Obezbeđuju suvoću bebine kože
 • Minimizuju rizik od iritacije i osipa
 • Brzo upijaju i ravnomerno raspoređuju vlagu
 • Održavaju suvu i zaštićenu kožu

Uz pelene sa visokom apsorpcijom, možete biti sigurni da pružate najbolju negu svojoj bebi, nudeći joj suvu i zaštićenu kožu koja je neophodna za udobnost i zdravlje.

Pelene bez alergena

Prednosti korišćenja pelena bez alergena su neosporne. Ove pelene su posebno dizajnirane za bebe sa osetljivom kožom i pružaju posebnu zaštitu od iritacija i alergijskih reakcija. Sastav ovih pelena je pažljivo osmišljen, koristeći materijale koji su nežni prema bebinoj koži i eliminisani su potencijalni alergeni.

Pelene bez alergena omogućavaju bebinoj koži da diše, smanjujući rizik od iritacija. One su hypoallergenic i dermatološki testirane, što pruža dodatni mir roditeljima koji se brinu o zdravlju kože svog deteta. Bezbedne i nežne, ove pelene su idealan izbor za bebe sa osetljivim kožnim stanjima kao što su atopijski dermatitis, ekcem ili pelenski osip.

Sve ove opcije su pouzdane i pružaju visok nivo zaštite i udobnosti vašem detetu. Imajte na umu da, iako se radi o pelena bez alergena, svako dete je jedinstveno i može reagovati drugačije na određene materijale. Uvek je dobro pratiti reakciju kože vaše bebe i konsultovati se sa pedijatrom u slučaju bilo kakvih problema.

Dodatni saveti za odabir pelena za bebe

Kada je u pitanju odabir pelena za bebe, roditelji se suočavaju sa raznim opcijama na tržištu. Da biste doneli pravu odluku i obezbedili udobnost i zaštitu vašoj bebi, evo nekoliko korisnih saveta koji vam mogu pomoći.

Poštujte veličinu i težinu bebe

Pri odabiru pelena, važno je da pravilno procenite veličinu i težinu vaše bebe. Većina proizvođača ima smernice koje vam mogu pomoći da odaberete odgovarajuću veličinu. Obratite pažnju na ove informacije kako biste izbegli probleme sa veličinom pelena koje mogu biti neudobne za bebu.

Razmislite o vrsti pelena

Postoje različite vrste pelena koje možete odabrati, kao što su jednokratne pelene, platnene pelene i ekološki prihvatljive pelene. Svaki tip ima svoje prednosti i mane, pa razmislite o vašim prioritetima i potrebama pre nego što donesete odluku. Osim toga, možda će biti korisno isprobati različite vrste pelena kako biste pronašli onu koja najbolje odgovara vašoj bebi.

Proverite kvalitet

Kvalitet pelena je od ključne važnosti kako biste osigurali dugotrajnu suvoću i udobnost za bebu. Istražite brendove koji su poznati po visokom kvalitetu i pročitajte recenzije drugih roditelja kako biste dobili povratne informacije o performansama i pouzdanosti određenih pelena.

Obratite pažnju na senzitivnu kožu

Ako je vaša beba sklonija osetljivoj koži, odabir pelena koje su posebno dizajnirane za osetljivu kožu može biti od ključne važnosti. Takve pelene često imaju dodatnu mekoću i materijale koji minimalizuju iritaciju kože.

Pratite budžet

Odabir pelena takođe može biti pitanje budžeta. Razmislite o cenovnom rasponu koji vam odgovara i istražite opcije koje nude dobar kvalitet po pristupačnoj ceni. Ne zaboravite da pelene često predstavljaju dugoročnu investiciju, pa je važno pronaći ravnotežu između cene i kvaliteta.

Zaključak

U ovom članku smo detaljno istražili najbolje pelene za bebe i njihove jedinstvene karakteristike. Od pelena namenjenih novorođenčadi do onih napravljenih od prirodnih materijala, postoji širok izbor koji će zadovoljiti potrebe svakog roditelja.

Prilikom odabira pelena, važno je uzeti u obzir specifičnosti bebine kože i njene osetljivosti. Pelene dizajnirane za osetljivu kožu i one bez alergena nude dodatnu zaštitu i minimalizuju iritaciju. Takođe, pelene sa visokom apsorpcijom obezbeđuju suvoću kože i sprečavaju procurivanje.

Međutim, bez obzira na sve opcije na tržištu, krajnji cilj je pronaći pelene koje bebi pružaju udobnost i zaštitu. Pronalaženje pravih pelena može biti izazovno, ali pažljivo proučavanje karakteristika pelena i provera ocena i recenzija drugih roditelja mogu biti od velike pomoći.

Prilikom odabira pelena za bebe, važno je uzeti u obzir faktore kao što su kvalitet, apsorpcija, udobnost i bezbednost. Preporučujemo da birate pelene koje su dermatološki testirane i koje su prilagođene bebinim potrebama.

Najbolje pelene za novorođenčad su one koje su posebno dizajnirane za njihovu malu veličinu i osetljivu kožu. Preporučujemo pelene sa indikatorom vlage i mekanim maramicama za čestu promenu pelena tokom prvih meseci.

Među najkvalitetnijim pelenama na tržištu su one koje pružaju dugotrajnu suvoću i udobnost bebi. Pelene renomiranih proizvođača, koje koriste vrhunske materijale i imaju visok nivo apsorpcije, često su najbolji izbor. Možete da ih pronađete u našoj veb prodavnici.

Da, postoje pelene koje su posebno formulisane za bebe sa osetljivom kožom. Ove pelene su obično bez mirisa, izrađene od nežnih materijala i imaju dodatnu zaštitu kako bi se minimalizovala iritacija kože.

Da, postoji veliki izbor pelena bez mirisa na tržištu. Ove pelene su pogodne za bebe sa osetljivim nosom koji mogu biti iritirane jakim mirisima. Pelene bez mirisa pružaju istu zaštitu i udobnost kao i mirisne pelene.

Pelene od prirodnih materijala su izrađene od organskih vlakana koja su nežna prema bebinom tenu. Ove pelene ne sadrže alergene i često su prva opcija za roditelje koji žele prirodne proizvode za svoje bebe.

Pelene sa visokom apsorpcijom su one koje mogu zadržati veliku količinu tečnosti, sprečavajući tako curenje i obezbeđujući suvoću kože bebe. Ove pelene su posebno korisne tokom noći i dužih perioda između zamene pelena.

Da, postoje pelene koje su bez alergena i koje su posebno dizajnirane za bebe sa osetljivom kožom. Ove pelene su obično hipoalergene, bez mirisa i izrađene od materijala koji minimizuje reakcije kod beba sa problemima kože.

Prilikom odabira pelena za bebe, važno je uzeti u obzir njihovu veličinu, elastičnost, udobnost i moguće alergene. Takođe, obratite pažnju na oznake kvaliteta, preporuke drugih roditelja i proverite da li su pelene testirane dermatološki.

NAJPOPULARNIJE

Zatvori
Kategorije proizvoda
Brendovi
Filtriraj po ceni